SecoTHERM

Energibesparende Murverk Isulasjonskrem

Beskytt hjemmet ditt mot fukt. Øk isolasjonsevnen til ytterveggene og tjen ved å spar opp til 30% av strømregning ved å behandle dem med secoTHERM®.

Overlegen Teknologi og Holdbarhet

SecoTHERM® er utviklet etter de høyeste standarder og er den ultimate værbeskyttelse for murverk, vegger og murstein.
Nedbrytingen forårsaket av vann og UV-stråler er to hovedårsaker for skader på murverks overflater. SecoTHERM® blir ikke påvirket av UV-stråler og skaper en beskyttende lag mot vann samtidig som den ytre veggoverflaten forblir ugjennomtrengelig for vanndamp.
Ved å hindre vanninntrengning gjennom ytterveggene og mursteinene i ditt hjem kan redusere energiforbruket med opptil 30%. Porøse bygningsmaterialer som naturstein og murstein har vanligvis gode isoleringsegenskaper fordi de har små luftfylte hulrom som sikrer lav varmeledningsevne. Men kun når de er tørre!

Fuktige vegger slipper ut varme

Dersom fuktighet samler seg i veggens porer blir mer varme sluppet gjennom enn det som hadde vært tilfellet om hulrommene var fylt med luft. Den termiske ledningsevnen til veggen avtar enormt med fuktighet.
Forsøkt har vist at en fuktighetsprosent på 5% i en vanlig murvegg, f eks, kan redusere isolasjonsveggen med opptil 50%, Dette er særlig relevant der mur isolasjon har blitt tatt i bruk, fordi dersom isolasjonen er våt mister det evnen til å holde på varmen. Mange huseiere er ikke klar over dette.

Dokumentert resultat

Vanninntrengningsevnen kan minimaliseres drastisk ved en behandling med secoTHERM®. På en porøs murstein vil vannabsorpsjonen bli redusert med mer enn 95%. secoTHERM® har blir testet under EN ISO 15148:2002 standarden som demonstrerer dens resultat på betong, mørtel, murstein og sandstein.
Produktet trenger dypt inn i underlaget og gir en beskyttelse på opptil 20 år. Mikroorganisk vekst og flekker er ikke bare uestetisk, men kan i tillegg føre til forvitring av overflaten på grunn av økt risiko for frostskader og føre til store fuktproblemer.

Hvordan funker det?

SecoTHERM® binder seg kjemisk til underlaget opp til 17mm og er derfor svært motstandsdyktig mot forvitring og UV-stråler.
Den beskyttende overflaten verner mot vann og mikroorganismer og skitt vil ikke finne tak, da små partikler vil rett og slett bli vasket bort med regnvann eller en overfladisk rengjøring. Bygningen forblir gjennomtrengelig for fukt.

Har du et spørsmål?

Ta kontakt med oss!